2 łyżeczki mieszanki z ziaren, odrobinę warzyw i owoców
2 mączniaki lub kawałek sera, świeża woda
co 2 lub 3 dni
łyżeczka jogurtu lub twarogu:
raz na tydzień:
odrobina psiego ciastka, kolba z ziarnem lub coś innego do ścierania zębów
Pokarm dla ciężarnych i karmiących samic:
Samice spodziewające się potomstwa i te karmiące powinny otrzymywać o 1/3 więcej pożywienia. Pokarm powinien być wzbogacony w większe ilości białka , fosforu i wapnia. Podajemy więc więcej białego sera, mleka w proszku lub świeżego oraz larwy mieczaków.
Wszystkie moje artykuły są z mojego bloga tzn. ja je napisałam.
_________________ Pozdrawiam wszystkich którzy kochają gryzonie !!!
2 łyżeczki mieszanki z ziaren, odrobinę warzyw i owoców
Łyżkę ziaren rano, coś świeżego wieczorem.
karolcia97 napisał/a:
2 mączniaki lub kawałek sera
produkty białkowe dajemy raz na tydzień, a nie codziennie.
karolcia97 napisał/a:
łyżeczka jogurtu lub twarogu:
Wystarczy raz na tydzień, albo i nawet rzadziej, bo nie raz na tydzień dajemy jakieś produkt bogaty w białko
karolcia97 napisał/a:
odrobina psiego ciastka
znowu produkty białkowe...
Albo mączniak, albo twarożek, albo psia karma (dobrej jakości) i to dajemy raz na tydzień.
karolcia97 napisał/a:
kolba z ziarnem
Chcesz, żeby z naszego chomika zrobiła się beczka?
Kolby dawane raz na tydzień, to stanowczo za często. Już nie mówiąc o tym, że odradzam dawanie kolb chomikom.
karolcia97 napisał/a:
mieczaków
mączniaków
Nie wiem jak niektóre mięczaki, typu ślimak dałabyś chomikowi.
to lepiej odstaw kolby to będzie chudszy i będzie dłużej żył
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Mojemu chomikowi zawsze daję karmę dla chomików (a tak chyba każdy robi;)) no raz może dwa razy na dzień dropsika. tak było napisane z tyłu opakowania no i może jakieś ważywka i owocki:) np marchewka lub jabłuszko.
Kama taki jeden albo dwa dropsiki dziennie to bardzo dużo biorąc pod uwagę, że nie maja one prawie żadnych wartościowych składników, jak już musisz dawać to dawaj raz na tydzień, ale lepije daj mu suszone owoce jako smakołyk.
_________________ Chwila, która trwa może być najpiękniejszą z Twoich chwil- Dżem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum