_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
klatka praktyczniejsza i dużo ciekawsza. pamiętaj, że szczur potrzebuje sporo miejsca, a wielkie akwarium jest niewygodne zwłaszcza jeśli chodzi o utrzymanie czystości.
póki szczur młody pomyśl o większej klatce i kup mu koniecznie jakiegoś towarzysza! szczur to zwierzę stadne ;] .
Tym się zajalem mianowicie na akwarium lezy deska a w desce otwory po 10-15 cm przykryte siatką i przymocowane zszywkami. Przez tydzien musi wytrzymac i dopiero kupię klatkę bo niestety kieszen swieci pustkami
Wysłany: 2007-06-24, 19:35
Twoje Zwierzęta: Weronka, Romcia, Vivi, Mia i Frania. Amelka w serduszku
Tak też nie rozwiążesz problemu złej wentylacji - nie ma ciągłej wymiany powietrza, a to szkodzi zwierzętom. Szklane ściany sprawiają, że powietrze stoi.
Najlepiej zrobić wentylację kominową, czyli na górze wylot i na dole wlot.
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
hm, wydaje mi się, że można hodować w akwarium, sama spotykałam się z takimi praktykami i szczurki nie były nie zadowolone: akwarium ma parę zalet: inteligentny zwierzak nie otworzy sam sobie drzwiczek i nie ucieknie - przy czym może zrobić sobie krzywdę, trociny nie będą latały po całym domu, a zwierzak nie będzie gryzł prętów klatki - często zjadając w ten sposb farbę którą są pokryte, wentylację sam rozwiązałeś więc to też nie problem - w dodatku akwarium jest bardzo fajne z tego względu, że utrzymuje mniejwięcej stałą temperaturę. zwierzak także nie będzie miał się okazji przewiać gdy zrobi się przeciąg czy coś, ale są i wady jak np: to, że trudniej jest mu zamocować różne zabawki itp. no i akwarium jest chyba droższe
bardzo tanie klatki są na allegro ja za swoją dla szynszyla o wymiarach szer: 40, dł: 70: wysL 80 zapłaciłam 110zł {+15zł wysyłka kurierem z dostawą pod same drzwi domu} także są jak widać taniutkie. acha, klatka jest porządna wbrew temu co sugeruje post wyzej no i miała dwie plastikowe miski i 2 drewniane półki a także metalowy kołowrotek - co prawda kołowrotek spełnia teraz rolę łóżka dla Filipa, a miski wyjęłam bo by je rach ciach zjadł ale na allegro są naprawdę całkiem niezłe oferty
Szczerze mówiąc z moich obserwacji wynikło że śnieżuś jest całkiem zadowolony z akwarium... A jeśli chodzi o wymiary to jest ono 80l, prawda, trochę ciężkie, ale i tak wydaje mi się, że to dosyć dobry sposób...
ja zauwazylam, ze zwierzęta czują się bardziej bezpieczne-pewne kiedy są otoczone ścianami nawet jeśli to tylko akwarium, no i nie zauwazylam zeby były nieszczęśliwe. ale sprzątanie tego to też tragedia ogólnie jeśli zadba siię o wentylację to powinno byc im dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum