Jaki waszym zdaniem jest najlepszy granulat dla szynszyli ja kopuje taki specjalny dla szynsyzli a Vitapolu...ale cos za bardzo nie chca go jesc a musza jesc granulat bo nawet o suszonych warzywach nie chca slyszec..jak kopuje mieszanke dla nich tam jest inny granulat i jedza go..a moze sa jeszcze jakies inne...ktore wcinaja wasze szylki..prosze o rady a napewno wyprobuje razem z moimi smigawkami nowe granulaty:);)
Ostatnio zmieniony przez jastinka 2005-11-10, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
stokrotka [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-09, 22:40
Moje Szyleczki ogólnie nie przepadaja za granulatem, wolą inne smakołyki:) Jedzą go od czasu do czasu i w małych ilościach. Jedynym granulatem który jeszcze zechcą czasem zjeść jest Dadik z firmy Dako-Art, próbowałam też podawać im granulat innych firm, ale wówczas o jedzeniu nie było mowy. Myślę jednak, ze to kwestiia gustu naszych pociach a nie jakości i firmy produktu
Gryzaki: 3 Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 04 Lis 2005 Posty: 326 Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-11-10, 15:36
Twoje Zwierzęta: teraz tylko juz maniuszka
moje szyle tez tylko dadika wsuwaja
Magda [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-10, 21:17
Chyba musze sprobowac tego Dadika... ehh moj szyluś jest wybreny - jako mały szynszylek w sklepie zoologicznym dostawał granulat dla gryzoni Vitapolu, jak go kupiłam zaopatrzyłam sie w ten wlasnie granulacik, dla szyli zresztą nie było...
Ale jakiś miesiąc temu, facet ze sklepu sprowadził granulat dla szynszyli - Nessi Gran dla szynszyli (firmy Oriental). Kupiłam go, bo Borys je mieszankę z tej firmy i mu smakuje...
Niestety... granulatu tknąc nie chce
Jak mu dawałam juz potem sam ganulat Nessi to wywalał miseczkę i nic nie jadł
Cóz, jak narazie daje mu z granulatow tylko ten dla gryzoni, ale martwię się, bo granulat to podstawa w żywieniu szynszyli, a najlepszy i najbardziej wartoścowy jest ten specjalny dla szynszyli, a nie ogolnie dla gryzoni...
Ja kupuje granulat z Vitapolu i wlasnie nie zaspecjalnie moje smigaweczki go jedza..:(
Magda [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-11, 10:08
Ehh nie wiem sama hehe
Moze sprobuje mi ten gostek zamówic z Vitapolu dla szyli, jak nie to moze sprobuje zamówienia wysyłkowego, tylko jest taki problem...
Mieszkam od niedawna w nowym domu iiii nie jestem u zameldowana, tzn nie mam nuemru domu I na stary adres nie miałby kto odebrac paczki, a na nowy nie znajdą mnie
hehe, niezle, co??
Ale bedziesz zamawiałą przez internet jedzonko tzn..granulat masz przeciesz jednego szynszylka i on nie musi miec tyle wystarczy mu ten co ma w mieszankach chyba ze zamawiasz cały wagon jedzonka na dlozszy czas to rozumiem ale na jednego szyla to w zoo..dostaniesz na bank;)
Magda [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-13, 08:41
Nom sprobuje
Proszę nie zamieszczać, tak krótkich wypowiedzi Aneta
Wysłany: 2005-11-13, 10:30
Twoje Zwierzęta: Weronka, Romcia, Vivi, Mia i Frania. Amelka w serduszku
Moja Werona też dostaje granulacik z Vitapolu, ale niezbyt chętnie go je Wcina te wszystkie chrupki czerwone i zielone, słonecznik i inne dodatki, ale nie garnulat! A ja naiwna kupiłam całe wiaderko... Zostało mi jeszcze 3/4
Ja teraz przerzucam się na granulat, mój maluch przebierał mieszanki za bardzo i nabawił się awitaminozy jedząc tylko kilka składników z pełnowartościowego menu. Granulatu nie bedzie przebierał i kupuję mu granulat vitakraftu. ( http://kam.pl/~alinka/vitakraft.JPG - Pellets) zobaczymy czy będzie jadł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum