Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Granulat
Autor Wiadomość
^jastinka 
Maga gryz

Zasługi: Sprowadzenie dużej ilości osób
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2005-11-09, 22:23   Granulat
   Twoje Zwierzęta: Wrocek&Zosia

Jaki waszym zdaniem jest najlepszy granulat dla szynszyli ja kopuje taki specjalny dla szynsyzli a Vitapolu...ale cos za bardzo nie chca go jesc a musza jesc granulat bo nawet o suszonych warzywach nie chca slyszec..jak kopuje mieszanke dla nich tam jest inny granulat i jedza go..a moze sa jeszcze jakies inne...ktore wcinaja wasze szylki..prosze o rady a napewno wyprobuje razem z moimi smigawkami nowe granulaty:);)
Ostatnio zmieniony przez jastinka 2005-11-10, 20:44, w całości zmieniany 1 raz  

stokrotka
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-09, 22:40   

Moje Szyleczki ogólnie nie przepadaja za granulatem, wolą inne smakołyki:) Jedzą go od czasu do czasu i w małych ilościach. Jedynym granulatem który jeszcze zechcą czasem zjeść jest Dadik z firmy Dako-Art, próbowałam też podawać im granulat innych firm, ale wówczas o jedzeniu nie było mowy. Myślę jednak, ze to kwestiia gustu naszych pociach a nie jakości i firmy produktu :D :D :D

agata 
Rozgryziony gryzoń

Gryzaki: 3
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2005-11-10, 15:36   
   Twoje Zwierzęta: teraz tylko juz maniuszka

moje szyle tez tylko dadika wsuwaja :)

Magda
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-10, 21:17   

Chyba musze sprobowac tego Dadika... ehh moj szyluś jest wybreny - jako mały szynszylek w sklepie zoologicznym dostawał granulat dla gryzoni Vitapolu, jak go kupiłam zaopatrzyłam sie w ten wlasnie granulacik, dla szyli zresztą nie było... :(
Ale jakiś miesiąc temu, facet ze sklepu sprowadził granulat dla szynszyli - Nessi Gran dla szynszyli (firmy Oriental). Kupiłam go, bo Borys je mieszankę z tej firmy i mu smakuje...
Niestety... granulatu tknąc nie chce :(
Jak mu dawałam juz potem sam ganulat Nessi to wywalał miseczkę i nic nie jadł :(
Cóz, jak narazie daje mu z granulatow tylko ten dla gryzoni, ale martwię się, bo granulat to podstawa w żywieniu szynszyli, a najlepszy i najbardziej wartoścowy jest ten specjalny dla szynszyli, a nie ogolnie dla gryzoni...

aneta_117 
Administrator

Gryzaki: 4
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2005-11-10, 21:38   
   Twoje Zwierzęta: Orzeszek Chrupcia Paprotka Mamba Iskierka [*] Budrys, Gila- szynszyle Aleks Lawia- psy

a co z granulatem dla szynszyli z Viatapolu?? Czy jeszcze nie kupowałaś go?? Jeśli nie możesz dostać go w zoologu to zamów przez internet :)

Isi na zawsze w moim serduszku [*]

Dwie piękne nowonarodzone kuleczki :*

^jastinka 
Maga gryz

Wysłany: 2005-11-10, 21:42   

Ja kupuje granulat z Vitapolu i wlasnie nie zaspecjalnie moje smigaweczki go jedza..:(

Magda
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-11, 10:08   

Ehh nie wiem sama ;) hehe
Moze sprobuje mi ten gostek zamówic z Vitapolu dla szyli, jak nie to moze sprobuje zamówienia wysyłkowego, tylko jest taki problem...
Mieszkam od niedawna w nowym domu iiii nie jestem u zameldowana, tzn nie mam nuemru domu ;)
:D I na stary adres nie miałby kto odebrac paczki, a na nowy nie znajdą mnie :zalamany:
hehe, niezle, co?? :)

aneta_117 
Administrator

Gryzaki: 4
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2005-11-11, 11:16   
   Twoje Zwierzęta: Orzeszek Chrupcia Paprotka Mamba Iskierka [*] Budrys, Gila- szynszyle Aleks Lawia- psy

To poproś jakiegoś sąsiadażeby odebrał, ale jak nie masz nr domu?? Nie musisz być tam zameldowana, żeby w to miejsce przyszła paczka

Isi na zawsze w moim serduszku [*]

Dwie piękne nowonarodzone kuleczki :*

Magda
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-11, 16:11   

OO dobry pomysł, moze sasiadka :)
Paczka przyszła kiedys z Ameryki na bn (bez numeru) tylko na dowód osobisty mojej mamy :)

^jastinka 
Maga gryz

Wysłany: 2005-11-12, 21:10   

Ale bedziesz zamawiałą przez internet jedzonko tzn..granulat masz przeciesz jednego szynszylka i on nie musi miec tyle wystarczy mu ten co ma w mieszankach chyba ze zamawiasz cały wagon jedzonka na dlozszy czas to rozumiem ale na jednego szyla to w zoo..dostaniesz na bank;)

Magda
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-13, 08:41   

Nom sprobuje :)

Proszę nie zamieszczać, tak krótkich wypowiedzi Aneta

Kiwi 
Rozgryziony gryzoń

Gryzaki: 12
Wysłany: 2005-11-13, 10:30   
   Twoje Zwierzęta: Weronka, Romcia, Vivi, Mia i Frania. Amelka w serduszku

Moja Werona też dostaje granulacik z Vitapolu, ale niezbyt chętnie go je :/ Wcina te wszystkie chrupki czerwone i zielone, słonecznik i inne dodatki, ale nie garnulat! :D A ja naiwna kupiłam całe wiaderko... Zostało mi jeszcze 3/4 :P

dream*
Gryzak

Wysłany: 2007-07-15, 16:52   

Ja teraz przerzucam się na granulat, mój maluch przebierał mieszanki za bardzo i nabawił się awitaminozy jedząc tylko kilka składników z pełnowartościowego menu. Granulatu nie bedzie przebierał i kupuję mu granulat vitakraftu. ( http://kam.pl/~alinka/vitakraft.JPG - Pellets) :) zobaczymy czy będzie jadł :)

ewcia1313 
Gryzak
szynszon i jego pani

Wysłany: 2007-12-12, 15:40   

z firmy vitapol:)

Odpowiedz do tematu