Imię: Śnieżek
Gatunek: Szczur
Kolor: Biały
Lubi: Ogórki, jakieś mięsko, serek, marchewki
Komentarz: Bardzo milutki szczurek już pierwszego dnia przybiegal do reki
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum..
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
to po coś kupował szczura człowieku ?! Nie chcę się kłócić, ale to co robisz to sadyzm. I tyle.
Szczur samotny = Szczur nieszczęśliwy! Wejdź na SPS i poczytaj trochę o tym. Nie toleruję trzymania szczurów samotnie, bo są one strasznie nieszczęśliwe. Współczuję twojemu szczurowi.
Pozdrawiam
to po coś kupował szczura człowieku ?! Nie chcę się kłócić, ale to co robisz to sadyzm. I tyle.
Szczur samotny = Szczur nieszczęśliwy! Wejdź na SPS i poczytaj trochę o tym. Nie toleruję trzymania szczurów samotnie, bo są one strasznie nieszczęśliwe. Współczuję twojemu szczurowi.
Pozdrawiam
:o
a dwa samce w jednej klatce przypadkiem się nie gryzą? {nie mialam szczura, ale miałam myszki i wiem, że 2 samce się gryzą a szczur jest w koncu z rodziny myszowatych}
kazde zwierze potrzebuje towarszystwa, może chester zapewnia mu je swoją osobą?
A Ty odrazu od sadystów... zresztą totalnie się z Toba nie zgadzam.
dream*, dziekuje za poparcie wiem ze to nie wystarcza ale probuje rekompensowac mu brak towarzystwa zwierzaka swoim towarzystwem... mysle ze jest zadowolony chociaz moge sie mylic
_________________ W razie pytań, problemów pisz: 8504820
A tam są zwierzęta, które po prostu nie lubią towarzystwa dlatego nie należy generalizować. Pozatym moim zdaniem lepiej,żeby szczur siedział sam w kochającym domu niż w 20-osobnikowym stadzie w zoologu w przyciasnej klatce bądź co gorsza akwarium
_________________ Chwila, która trwa może być najpiękniejszą z Twoich chwil- Dżem
szczur jest zwierzęciem stadnym, tak samo jak myszoskoczek na przykład i dobry właściciel ma OBOWIĄZEK zapewnić mu towarzystwo INNEGO SZCZURA. niestety taka jest prawda i decydując się na szczura powinno się brać pod uwagę właśnie to, że potrzebuje towarzystwa. owszem, są szczury samotnicy, ale jest to dość sporadyczny wypadek więc przyjmowanie z góry, że "mój taki nie będzie" to bzdura.
dream* napisał/a:
a dwa samce w jednej klatce przypadkiem się nie gryzą?
nie, nie gryzą się , a przynajmniej tolerują (ale warunkiem jest ich zapoznanie, a nie wrzucenie do klatki i zostawienie samym sobie nieważne co się dzieje). poza tym - aby zapewnić towarzystwo szczurowi, który nie ma żadnego kolegi swojego gatunku należałoby spędzać z nim cały czas - również w nocy. jedna, czy dwie godziny nie załatwiają sprawy przy jednym zwierzaku. co w nocy? on czuje się samotny, na pewno jest mu lepiej kiedy ma się w kogo wtulić. wtedy dopiero czuje się bezpieczny, szczęśliwy.
a co jeśli ktoś nie może mieć dwóch szczurów? no cóż, wtedy kupuje się inne zwierzę. i owszem, może sadyzm to za mocne słowo, ale kupując jednego szczura nie zapewniamy mu odpowiedniej opieki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum