_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum..
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Wiem, wiem
Tak się dużo wydaje
Ale o dziwo dla każdego starcza mi czasu. No i muszę dodać, że nie zajmuję się nimi sama
Skoki, szylka, jeden chomik, jedno akwa, onki i kociak "należą" do mojej siostry. Zajmuje się nimi, wymienia troty/żwirek, daje jeść, itp...
A teraz właśnie siedzimy razem w pokoju, a zwierzaczki sobie biegają
Tzn papuga lata, a szylka, świnki i króliki biegają...
Tak wypuszczam zwierzaki, żebym wiedziała, że sobie nic nie zrobią- takie moje kombinacje
Chomika nie wypuszczę, gdy jakieś zwierzę jest także wypuszczone...
A kotka i psiaki, co tu dużo mówić- są za drzwiami
No dom na prawdę jest wielki.
Dwa lata temu przeprowadziliśmy się na wieś. Co prawda jest to tylko ponad 1 kilometr od miasta.
A rodzice nie mają nic przeciwko zwierzakom
Kiedyś jak mieszkaliśmy w mieście w wynajętym domu (małym), mówili- "Jak przeprowadzimy się do własnego domu, będziecie miały jakieś zwierzaczki".
No i tak jakoś wyszło, że aż tyle ich mamy
Wiele z nich rodzice sami do domu przyprowadzali...
Np chomiczka Fiona- tata pojechał do Łukowa i wrócił z chomikiem.
Królik Tosia i chomik Mela- tata także pojechał do Łukowa i wrócił z chomikiem i królikiem. Sprzedawca w zoologicznym dał do kupionego królika "gratis" chomika, gdyż były razem w klatce. (Całkowita nieodpowiedzialność ze strony sprzedającego). Oczywiście zwierzaki są teraz oddzielnie.
Pies cezar- tata poszedł po owiewki do sklepu i wrócił z psiakiem...
Dorka- pewna pani oddawała psiaka, gdyż przeprowadziła się z domu do mieszkania, a pies został pod opieką jakiegoś pijaczka, który go głodził. Chciano oddać go do schroniska, ale my wzięliśmy suczkę.
Kitka- u babci okociła się "dzika" kotka. Udało się złapać jednego kociaczka. Była to właśnie nasza kita. Ciężko było ją oswoić, jednak się udało, a dziś jest naszym domowym pieszczochem...
Świnki morskie- zakochałam się w tych zwierzakach. Pragnęłam mieć prośki. Za rodzicami chodziłam pół roku, no i w końcu mama się zgodziła (gorzej z tatą było)...
Myszoskoczki- rodzice wzięli od znajomego. ktoś "wyrzucił" je na śmietnik. Stały obok kontenera. Dzieci tego znajomego nie zajmowały się nimi, więc pan je oddawał...
Papuga- też dostaliśmy ją Chłopak wyjeżdżał na studia, nie mógł się zająć.
Szylka- siostra bardzo chciała mieć szylaka. Chodziła za rodzicami bardzo długo. Na mikołajki dostała wymarzone zwierzę.
Diana? Rodzice kupili psiaka u sąsiadki babci
Na a tak właściwie na początku było akwa 60l. Zawsze chciałam mieć rybki. Mieszkając kiedyś w Wawie (3 lata) mieliśmy rybki. Jednak w czasie przeprowadzki do Siedlec tata oddał je wujkowi. No ale akwaria zostały. Wzięłam jedno z nich (w db stanie) i założyłam własne akwarium.
Kilka miesięcy później w ślady po mnie poszła siostra, która zaczęła hodować bojowniki
Oj, ale sie rozpisałam. no ale ja tak zawsze, gaduła ze mnie
Kaulitz, to tez nieźle ^^
Trochę tych zwierzątek u ciebie jest.. Wymiziaj wszystkie xD
Biały, oj, rodzice ostatnio się buntują xD Że od nich śmierdzi (no przecież im sprzątamy-- konkretnie im chodzi o świnki i króliki...).
No ale niedługo będą miały większe klateczki, więc może tak nie będzie czuć ^^
oto zdjęcia moich zwierząt
to pies Astor-posokowiec bawarski
[ Dodano: 2008-03-29, 16:50 ]
a to pies Bombel-posokowiec hanowerski
[ Dodano: 2008-03-29, 16:54 ]
królik Śnieżyczka
[ Dodano: 2008-03-29, 16:56 ]
królik Killer
[ Dodano: 2008-03-29, 16:58 ]
królik Plamka
[ Dodano: 2008-03-29, 17:09 ]
królik scooby
[ Dodano: 2008-03-29, 17:15 ]
żółw Karol
[ Dodano: 2008-03-29, 17:17 ]
chomik Biszkopt
[ Dodano: 2008-03-29, 17:22 ]
coś mi się pomieszało z podpisami zdjęć więc:
-zdjęcie nr 1 od góry chomik Biszkopt
-zdjęcie nr 2 od góry żółw Karol
-zdjęcie nr 3 od góry królik Scooby
-zdjęcie nr 4 od góry królik Śnieżyczka
[ Dodano: 2008-03-29, 17:26 ]
-Zdjęcie nr 5 od góry królik Killer
-Zdjęcie nr 6 od góry królik plamka
-Zdjęcie nr 7 od góry pies Bombel
-zdjęcie nr 8 od góry pies Astor
Biały (Mateusz wszystki nam znany) nie nabijaj postów.
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum..
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Świnki mają małą klatkę (70), bo miała być tylko jedna świnka. A tak wyszło, ze i druga doszła.
W niedługim czasie zamierzam im kupić 120 cm (długości).
Króliki wtedy będą miały 140 cm ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum