Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Witam... i o Drogę pytam ;-)
Autor Wiadomość
Shulamitka 
Gryzaczek

Wysłany: 2009-12-01, 21:06   Witam... i o Drogę pytam ;-)

Witajcie
Od połowy roku wynajmuję pokój po przeprowadzce z domu rodzinnego, gdzie zawsze nieodłącznie towarzyszyły mi jakieś zwierzątka :) Ostatnio był to 18-letni, bardzo oswojony kot, którego zresztą do dzisiaj odwiedzam :piwo: Jak i resztę rodziny :D
Teraz, kiedy mieszkam bez żadnego zwierzątka, zrobiło mi się bardzo pusto i chciałabym zdecydować się na to, na co nigdy z powodu posiadania krwiożerczego kota nie mogłam, a mianowicie GRYZONIA.
Nie mam na ten temat zbyt wielkiej wiedzy, pomaga mi przyjaciółka która miała mnóstwo myszek, chomików, królików i generalnie uwielbia je i ma dużą wiedzę.
Ponieważ przywyczaiłam się do "kontaktu dusz" ;-) z moim zwierzątkiem, więc chciałabym, aby gryzoń na którego się zdecyduję posiadał jakąś inteligencję, ale jednocześnie nie wiem czemu, nie jestem przekonana do szczurków. Może ze względu na ich popularność. Może to forum mnie przekona :-)
Rozpisałam się, a nawet nie wiem, czy komuś będzie chciało się to czytać ;) Gdyby Ktoś z Was miał jakieś propozycje/uwagi dla mnie, czekam z niecierpliwością na Wasze posty.
Shulamitka

aneta_117 
Administrator

Gryzaki: 4
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-02, 17:24   
   Twoje Zwierzęta: Orzeszek Chrupcia Paprotka Mamba Iskierka [*] Budrys, Gila- szynszyle Aleks Lawia- psy

Witaj :) Ja Ci mogę przedstawić szynszyle. Są to dość inteligentne istoty, ale zazwyczaj wybierają psocenie i różnorodne inne kombinacje aniżeli przytulenie się do człowieka. Inne gryzonie miałam juz bardzo dawno i niebardzo pamiętam jak to z ich inteligencją było :0

Isi na zawsze w moim serduszku [*]

Dwie piękne nowonarodzone kuleczki :*

Mysia 
Administrator

Wysłany: 2009-12-06, 21:26   
   Twoje Zwierzęta: Chomik syryjski

http://gryzonie.info.pl/glowna/atykuly.html a jeśli zdecydowałabyś się na króliczka to polecam: http://adopcje.kroliki.net/

Nie oceniaj ludzi po emblemacie ;)
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex

padaka 
Gryzaczek

Wysłany: 2009-12-07, 18:12   

Ja moge zaoferowac ci moją bogatą wiedzę na temat chomikow mam teraz drugiego chomika. Z tego co ja wynioslem z hodowli takiego gryzonia to jest on kruche jak szkło mianowicie nawet jezeli będzie z toba oswojony na wszystkie czast to jeden nie ostrożny ruch i przytulnego chomika szlak trafil. Mimo to chomiki to przytulne skurczybyki xD dają sie latwo zlapac na rece i takie tam ale trzeba wyczuc kiedy ma juz dosc bo jak za dlugo go sie trzyba moze ugrysc.
....................................................................................................................................
Mam tez mysz laboratoryjną którą tez polecam najlepiej samice ( trzeba uważać zeby nie kupic w ciąży) samice nie znaczą terenu więc i zapach jest mniej przykry troche ciężej bierze sie je na ręce ale lak juz są nie sprawują zadnych problemów.
................................................................................................................................
Mam nadzieje ze na cos sie przydalem i glupot nie wypisywalem xD :ok:

Odpowiedz do tematu