Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zabawki dla królików...
Autor Wiadomość
aneta_117 
Administrator

Gryzaki: 4
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-04-30, 21:22   
   Twoje Zwierzęta: Orzeszek Chrupcia Paprotka Mamba Iskierka [*] Budrys, Gila- szynszyle Aleks Lawia- psy

Martuśka może Twojemu królikowi czegoś brakuje(sól albo wapno) spróbować nie zaszkodzi.

Isi na zawsze w moim serduszku [*]

Dwie piękne nowonarodzone kuleczki :*

Mateusz 
Maga gryz

Wysłany: 2007-05-02, 03:26   
   Twoje Zwierzęta: Gaja Goguś Gucio Duduś Leoś łatka Salsi:)))))

co do tego drapania, może martusiak nieumiejętnie postępujesz ze swoim królikiem i doprowadzasz go do tego stanu że drapie. Zastanów się które z Twoich zachowań mogą prowokować królika że on taki jest. Może denerwuje go to kiedy dotykasz różnych przedmiotów znajdujących się w jego polu widzenia, lub może jakiś dżwięk albo ruch ręką kiedy chcesz go dotknąć lub nakarmić. Może to to jak Ciebie drapie.

^martuska
Maga gryz

Gryzaki: 5
Wysłany: 2007-05-02, 14:58   

Mateusz napisał/a:
co do tego drapania

hmmm pewnie mnie zrozumiałeś tak że ja go trzymam a on mnie drapać zaczyna. Ale to nie dokońca bo on ma poprostu takie ostre pazurki ze naweet przypadkowo jak sie mnie trzyma a potem schodzi i takie rozne sytuacje, a ja cala podrapana od tego jestem....

Basta a Ty obcinalas już swojemu króliczkowi pazurki? jak to wygląda i ile kosztuje?

Bullterierka 
Rozgryziony gryzoń
Bull is cool

Gryzaki: 11
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-05-03, 09:51   
   Twoje Zwierzęta: Żelka (chomik Dżungarski), ASMWBRI(rybka bojownik), Boss (Bullterier), Hyundai (świnka)

Podobno świnią obcina za 5 zł u weta

Basta
Gryzaczek

Wysłany: 2007-05-03, 15:54   

martuska napisał/a:
Basta a Ty obcinalas już swojemu króliczkowi pazurki? jak to wygląda i ile kosztuje?

Ja obcinam mojemu królikowi pazurki sama, u weterynarza kosztuje to do 5 zł (choć dobry weterynarz obcina pazurki za darmo ;] ).

Obcinać pazury możesz zwykłymi nożyczkami (ja kupiłam do tego takie coś ). O pazurkach napisane jest dosyć przystępnie na stronie Aseti: http://www.aseti.strefa.pl/pazurki.php
aneta_117 napisał/a:
(sól albo wapno)

Jeśli masz na myśli sól kuchenną i wapno sprzedawane w sklepach zoologicznych (białe w kostkach) no to ja bym nie była taka pewna czy nie zaszkodzi ;P

alison1628 
Gryzaczek

Wysłany: 2009-04-04, 09:34   ODPOWIEDZ
   Twoje Zwierzęta: KROLIK MINIATURKA

Moja Balbinka prawie caly dzien bryka po pokoju,wskakuje na kanape,domaga sie glaskania i bawi sie kartonikiem od papieru toaletowego.A gdy juz sie zmeczy to wyluguje sie gdzie popadnie,najchetniej na kanapie lub w klatce na swoim ulubionym reczniczku.Lubi tez wskakiwac na kolana i lize moje dlonie.

Odpowiedz do tematu