co do tego drapania, może martusiak nieumiejętnie postępujesz ze swoim królikiem i doprowadzasz go do tego stanu że drapie. Zastanów się które z Twoich zachowań mogą prowokować królika że on taki jest. Może denerwuje go to kiedy dotykasz różnych przedmiotów znajdujących się w jego polu widzenia, lub może jakiś dżwięk albo ruch ręką kiedy chcesz go dotknąć lub nakarmić. Może to to jak Ciebie drapie.
hmmm pewnie mnie zrozumiałeś tak że ja go trzymam a on mnie drapać zaczyna. Ale to nie dokońca bo on ma poprostu takie ostre pazurki ze naweet przypadkowo jak sie mnie trzyma a potem schodzi i takie rozne sytuacje, a ja cala podrapana od tego jestem....
Basta a Ty obcinalas już swojemu króliczkowi pazurki? jak to wygląda i ile kosztuje?
Basta a Ty obcinalas już swojemu króliczkowi pazurki? jak to wygląda i ile kosztuje?
Ja obcinam mojemu królikowi pazurki sama, u weterynarza kosztuje to do 5 zł (choć dobry weterynarz obcina pazurki za darmo ;] ).
Obcinać pazury możesz zwykłymi nożyczkami (ja kupiłam do tego takie coś ). O pazurkach napisane jest dosyć przystępnie na stronie Aseti: http://www.aseti.strefa.pl/pazurki.php
aneta_117 napisał/a:
(sól albo wapno)
Jeśli masz na myśli sól kuchenną i wapno sprzedawane w sklepach zoologicznych (białe w kostkach) no to ja bym nie była taka pewna czy nie zaszkodzi ;P
Moja Balbinka prawie caly dzien bryka po pokoju,wskakuje na kanape,domaga sie glaskania i bawi sie kartonikiem od papieru toaletowego.A gdy juz sie zmeczy to wyluguje sie gdzie popadnie,najchetniej na kanapie lub w klatce na swoim ulubionym reczniczku.Lubi tez wskakiwac na kolana i lize moje dlonie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum