rtoip, teraz bedziesz mi wytykać wszystkie błędy na forum.
To chyba nie chodzi o wypominanie, ale Ty jako Administrator powinieneś być wzorem dla innych użytkowników forum i pisać poprawną polszczyzną. Zauważyłam, że wiele osób "popełnia" rażące "byki"
rtoip [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-08, 21:18
Niech Mysia kupi nową, lepszą klawiaturę i pisze wolniej !!
A jest coś takiego jak Junior Korektor?
Ja jeszcze nie wiem, jak edytować posty z błędami innych.
Ostatnio zmieniony przez rtoip 2006-01-09, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Ktoś napisał że Admin powinien być wzorem. Jeżeli nauczycielka matematyki zrobi błąd na tablicy to nic się nia stanie, a jeżeli pani od j. polskiego no to taki obciach... I tak samo tutaj. To nie jest forum jakieś językowe że jak ktoś zrobi błąd to już nie wiem kim jest... Admin powinien być wzorem do naśladowania ale nie koniecznie w tych sprawach. Fakt poprawić, ale dyskretnie nie podreślając ani nie zmieniając czcionki. Poporostu... żeby było ładniej.
Obciachem jest jeżeli jakikolwiek Polak robi podstawowe błędy w podstawowej pisowni. To nasz ojczysty język i musimy umieć się nim posłużyć i znać go - i pisanie, poprawne pisanie jest jedną z tych umiejetności które opanować musimy.
To nie jest forum językowe, owszem. Ale czy jeśli piszesz (będziesz pisać) list do jakiegoś urzędu też zrobisz to w stylu:
"MuJ KofFanIuTkI UsHeeeCiE jA maM TaqA SpRafKe"?
Bo przecież to nie jest urząd językowy...
Poza tym błędy na stronie głównej odstraszają.
Nikt nie jest doskonały, oczywiście bęłdy zdarzają się każdemu, ale warto starać się je poprawiać, ponieważ również w ten sposób utrwalamy sobie właściwą pisownię, która przyda się teraz i zawsze (i na wieki wieków amen) .
Wreszcie to, że czegoś nie znamy nie upoważnia nas do nieprzestrzegania tego.
Ja też nie jestem zwolennikiem jakiegoś specjalnego poprawiania, Bóg wie jakiego wytłuszczania błędów. Owszem - jesli ktoś pisze "sfuj" to jestem jak najbardziej za poprawieniem tego i to jak najwyraźniej, natomiast zwykłe literówki i mniejsze błędy po prostu poprawiać i niekoniecznie to zaznaczać.
U mnie ostatnio bez przyczyny zaczyna szwankować klawiatura.... Nie działają polskie znaki, Y zamienia się na Z itd. czasem tego nie zauważe i różne rzeczy z tego wychodza...
Chciałam zauważyć, że błędy znowu powracają i nikt się nimi nie zajmuje.
Wszystko jest naprawiane teraz. Muszę przekazać instrukcję dla Anety.
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum