W najbliższym czasie chciał bym kupić sobie szynszyle.Nie wiem jednak jaką klatkę, jakie jedzenie kupić itp.nie miałem jeszcze doczynienia z szynszylą,a na każdej stronie którą przeglądam o tych zwierzętach piszę inaczej.więc proszę o pomoc w doradzeniu mi jakie wyposażenie wybrać
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Na każdej stronie jest troszkę inaczej ponieważ każdy kieruje się swoją intuicją, oczywiście ważne jest by zachować standardy np. przy wyborze klatki. Jeśli uważasz,że link, który został podany wyżej nie jest satysfakcjonujący to zadawaj konkretne pytania a ja bardzo chetnie odpowiem.
_________________ Chwila, która trwa może być najpiękniejszą z Twoich chwil- Dżem
hmm... klatka im większa tym lepsza
bo szynszorki lubią skakać i się wygłupiać (przynajmniej mój)
trzeba im też domku żeby czuł się bezpieczny
w klatce muszą być półeczki żeby na nie skakać lub posiedzieć
jedzonko to jest troszkę podobne do takiego króliczego znaczy ziarna suszonki i takie tam
są już gotowe mieszanki w sklepie dla szyli
musi mieć w klatce kosteczkę do pogryzienia czyli mydełko jak ja na to mówię (wapienko)
jakąś ściółkę widziałam że niektórzy mają wiórki takie jak dla świnki czy królika ale ja np. mam żwirek dla kota, mój szynszorek lubi go i nawet się w nim kąpie
aha szyla się nie kąpie w wodzie tylko w piasku (sam się kąpie) też jest już gotowy w zoologicznym (specjalny nie taki z piaskownicy)
trzeba go często wypuszczać żeby pobiegał i z nami poprzebywał bo są bardzo towarzyskie
hmmm... opisałam ci u mnie ale jest różnie napisane bo każdy karmi czym innym (znaczy inne firmy) i trzyma w innych klatkach
aha ja często jak jest cieplej na dworze to zabieram mojego szyszka na dwór czy w gości i chodzi na smyczy takiej o http://animalia.pl/produk...iaturowego.html bardzo ładnie się prezentuje i przynajmniej nie ucieka
życzę Ci jak najlepiej z twoim nowym domownikiem i napisz później czy kupiłeś szyszka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum