Witam kupilem niedawno myszoskoczka czarnego samczyka z reala byl zwawy i do tej pory jest tylko jest maly problem - a wiec sika on co chwile doslownie co 5min. moze nawet co 2min. krwią nie mam pojecia od czego to jest na drogi dzien kupilem tez samczyka juz drogiego ale bialego wyglada troche chudziej od tamtego i tez mam problem bo w zoologicznym nie bylo widac tego ze biały samczyk kiwa glową wyglada to tak:stoi na 2 łapach i kreci powoli glowka z lewo na prawo tak jak by byl pijany czytalem ze moze ty byc zapalenie muzgu albo zaburzenie ruchu jezu naprawde nie wiem co zrobic czy oddac je oba i kupic gdzie indziej bo one sa chore chyba juz od czasu kiedy byly razem w realu z innymi myszoskoczkami tam bylo ich z 10, wziolem jednego na drogi dzien 2 tez z tamtego stadka wiec to powinna byc rodzinka do weterynarza nie pojde bo takiego owego nie ma w poblizu piszcie na gg 1719496 piszcie tez na email dzikusek888@o2.pl naprawde pszydala by sie pomoc
Charlotte [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-05, 12:19
Najlepsza metoda, oddać, wziąć inne i się nie martwić...
Cóż, weterynarza znaleźć musisz, jak się bierze zwierzęta to trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność, to się nazywa tak ładnie - ODPOWIEDZIALNOŚĆ.
Częste załatwianie się może być oznaką stresu, szczególnie gdy zwierzę nie jest oswojone a właściciel na siłę je bierze na ręce. Natomiast czerwony mocz często jest takiej barwy a nie innej, bo zwierzę dostaje barwiony pokarm. Wciąż jednak pozostaje ewentualność, że coś jest nie tak z nerkami.
Co do 'kiwania' głową - jeśli zdarza się to często, to faktycznie mogą to być np. zaburzenia błędnika. Jednak do oceny sytuacji potrzebny jest weterynarz, bo przez internet i mimo wszystko po amatorsku nikt Ci nic pomocnego w tym przypadku nie przekaże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum