Wysłany: 2006-05-30, 08:24 Jak zapobiegać cukrzycy u koszatniczek???
Wszyscy wiedzą, że koszatniczki są bardzo podatne na cukrzycę... oczywiście główną przyczyną tej choroby jest niewłaściwa dieta (a także uwarunkowania genetyczne koszatniczek)
Ponieżej podaję produkty Herbal pets, które powinny obowiązkowo znaleźć się w diecie koszatniczek, po to aby zwierzak cieszył się jak najdłużej dobrym zdrowiem ....
Zioła i warzywa - ( w składzie m.in. bulwy topinambura i korzeń cykorii - tzn rośliny zawierające inulinę - substancję obniżającą poziom cukru we krwi) proszę sprawdzić w necie...
Zioła podstawowe Koszatniczka - w składzie produktu korzeń cykorii i rutwica - obie roślinki znane są z właściwości, które pozwalają na obniżenie poziomu cukru...
Zioła uzupełniające Koszatniczka (w składzie również rutwica)
Dietę koszatniczki powinno sie również uzupełniać innymi wartościowymi produktami Herbal pets...
Zioła i warzywa II (por, kłącze perzu.... czyli żegnajcie pasożyty przewodu pokarmowego i cukrzyco też - kłącze perzu ma własciwości przeciwpasozytnicze)
Gałązki drzew liściastych (lipa, leszczyna, wierzba, brzoza)
Gałązki jabłoni - bez komentarza...to przysmak koszatniczek
Mieszanka nasion Gryzonie - ulubione nasionka roślin zielarskich... koszatniczki je uwielbiają, a przy okazji nasionka te bardzo korzystnie wpływają na futerko i skórę zwierzaka a takze chronią wątrobę przed tzw. stłuszczeniem
Sianko z ziołami MINI PACK --- nowość Herbal pets przygotowana specjalnie pod kątem koszatniczek...doskonała jakość sianka i wspaniały zapach
dostępne już na Allegro
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107199951
Płaki kwiatów - wszyscy wiedzą jak koszatniczki uwielbiają kwiatki... a przy okazji kwiatki roślin zielarskich doskonale wpływają na kondycję i stan zdrowia zwierzaka...
Karma ziołowo-warzywna Koszatniczka
To produkt do codziennego karmienia, w składzie są takie roślinki, jakich nie znajdziecie w innych produktach dla koszatniczek dostępnych na rynku....
np. bulwy topinambura, pędy szparaga, ziele borówki czernicy ......
Jeżeli chcecie znać bliższe szczegóły... lub macie jakieś pytania bardzo proszę...... postaram się na nie odpowiedzieć wyczerpująco
Dzięki za komplement...
Jest jednak pewna różnica między reklamą w telewizji a moją reklamą
Ja zawsze mówię prawdę i jestem przekonany o tym co mówię ...
A reklama w telewizji.... dopisz sobie sama....
Reklamują jakiś lek........ to najważniejsze jest.... teraz w nowym opakowaniu
Ja wychodzę z założenia, ze lepiej zapobiegać niż leczyć.... szczególnie, że cukrzyca jest nieuleczalna....
Jak ktoś kocha naprawdę koszatniczki to zrozumie o co mi chodzi....
Koszatniczce nie wytłumaczysz, zeby nie jadła dropsów ciastek czy owoców... ona tego i tak nie zrozumie...
Wszystko więc zależy od mądrości jej właściciela (jeżeli chce się cieszyć zwierzakiem długo, to musi myśleć za niego)
Nie sztuka pójść do weterynarza, żeby stwierdził, ze koszatniczka ma zaćmę i cukrzycę...
sztuka jak najdłużej do tego nie dopuścić...
gość Gość
Wysłany: 2006-05-31, 17:04
Coś mi się zdaje że konkuręcja Herbal Pets się odezwała bo tak to przynajmniej zabrzmiało ........ a najpiękniejszą i najzdrowszą reklamą tejże Firmy są nasze klientów hodowców miłośników zdrowego żywienia zwierzaki jak ze smakiem zajadają produkty Firmy HERBAL PETS s.c z Poznania
a co do tego zarzutu o reklamie..... niestety w innej formie nie potrafię pisać.......
Mogę odpowiadać na zadane pytania.ale jakoś nikt nie chce mi tych pytań zadawać na forum..... a ja przecież nie gryzę i jestem tutaj po to, aby przybliżyć wszyskim ideę ruchu na rzecz zdrowego żywienia zwierzaków
gośc Gość
Wysłany: 2006-06-05, 13:28
Zwolenik kupujący w sklepie a zwolennik tylko piszący w internecie to jest różnica pisać można wszystko nawet udawać sprzymierzeńca uczciwego ........ przyjaciela ile na ilu jest takich uczciwych....... ilu????????
a ja nie pisałam o całym Białymstoku.....na pewno są tam wspaniali ludzie kochający zwierzęka - zioła nie mam żadnych wtpliwości
Wracając do tematu...
koszatniczki spotkało to nieszczęście, że najczęściej spośród wszystkich gryzoni zapadają na cukrzycę......... więc trzeba im jakiś pomóc... a jak można najłatwiej pomóc.... poprzez stosowanie odpowiedniej diety.......... to tak jak z ludźmi cierpiącymi na cukrzycę...... muszą się wystrzegać pewnych składników diety... na rzecz takich produktów, które nie powodują podwyższenia poziomu cukru... a wręcz przeciwnie... powodują jego obniżenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum