Wysłany: 2008-10-18, 18:14 [Dyskusja] Kłopot z rodzicami! Pomocy!
Cześć.
Jestem nowa na tym. Widziałam, że dajecie dobre rady, na temat chomiczków, więc może potraficie pomóc i mi? Nie mogę namówić moim rodziców na chomika. Błagam ich, proszę. Tata powiedział, że pogada z mamą, ale ja chce mu bardziej udowodnić, że jestem odpowiedzialną dziewczynką. Pomocy
Przede wszystkim, chyba nie ten dzial... A jesli chodzi o temat to musisz rodzicom pokazac ze jestes odpowiedzialna, wykazac sie jakos. Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Musisz duzo teraz czytac o chomiczkach bo jesli sie rodzice zgodza to musisz cos na ich temat wiedziec., Mozesz rodzicom powiedziec tez ze chomiczek to malo klopotliwe zwierzatko. No chyba ze masz psa albo kota lub jakies inne zwierzatko ktore moze zagrazac chomiczkowi to nie dziw sie ze rodzice nie chca sie zgodzic na jego kupno. Ale jesli nic takiego nie posiadasz to porozmawiaj na powaznie z rodzicami.Twoi rodzice mysla ze znudzi ci sie chomik po pewnym czasie i na nich spadnie obowiazek zmieniania trocinek itd.Dlatego musisz im udowodnic ze jestes odpowiedzialna i ze dobrze bedziesz sie opiekowac swoim chomiczkiem .Powodzenia!!!
gdy chcialam miec pierwszzego chomika caly czas czytalam o nich,pomagalam rodzicom , sprzatalam w pokoju . rodzice musza ochlonac z mysla o nowym mieszkancu powiec ze wyposarzenie kupisz z kieszonkowego zeby nie naciagac rodzicow na koszty nawet te 100-200zl. sama musisz byc zdecydowana czy jestes w stanie kupic klatke , jedzenie,miseczki i kolowrotek.zrob liste zeczy ktore bedziesz musiala robic gdy dostaniesz chomika i powies ja nad klatka powiedz rodzicom ze jesli niesa pewni do twojej odpowiedzialnosci niech sprawdzaja wieczorem czy wszystko jest zrobione . jednak musisz dotrzymac obietnicy i zajmowac sie pupilem CODZIENNIE
To zależy od typu rodziców. ;/
Ja musiałam tylko namówić mame, bo tata sie zgodził. Teraz mama go uwielbia, a tata nie przepada.
Raczej nie moge nic dodać bo Magda i agat996 chyba napisały wszystko
I życzę powodzenia :*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum