Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
[Dyskusja] Kłopot z rodzicami! Pomocy!
Autor Wiadomość
hamsterka1996
Gryzaczek

Wysłany: 2008-10-18, 18:14   [Dyskusja] Kłopot z rodzicami! Pomocy!

Cześć.
Jestem nowa na tym. Widziałam, że dajecie dobre rady, na temat chomiczków, więc może potraficie pomóc i mi? Nie mogę namówić moim rodziców na chomika. Błagam ich, proszę. Tata powiedział, że pogada z mamą, ale ja chce mu bardziej udowodnić, że jestem odpowiedzialną dziewczynką. Pomocy :...:

chester16 
Rozgryziony gryzoń
Miłośnik ogonków

Gryzaki: 8
Wysłany: 2008-10-19, 22:16   

Przede wszystkim, chyba nie ten dzial... A jesli chodzi o temat to musisz rodzicom pokazac ze jestes odpowiedzialna, wykazac sie jakos. Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Magda
Gryzaczek

Wysłany: 2008-10-26, 17:55   

Musisz duzo teraz czytac o chomiczkach bo jesli sie rodzice zgodza to musisz cos na ich temat wiedziec., Mozesz rodzicom powiedziec tez ze chomiczek to malo klopotliwe zwierzatko. No chyba ze masz psa albo kota lub jakies inne zwierzatko ktore moze zagrazac chomiczkowi to nie dziw sie ze rodzice nie chca sie zgodzic na jego kupno. Ale jesli nic takiego nie posiadasz to porozmawiaj na powaznie z rodzicami.Twoi rodzice mysla ze znudzi ci sie chomik po pewnym czasie i na nich spadnie obowiazek zmieniania trocinek itd.Dlatego musisz im udowodnic ze jestes odpowiedzialna i ze dobrze bedziesz sie opiekowac swoim chomiczkiem .Powodzenia!!!

agat996 
Gryzaczek

Wysłany: 2008-12-23, 12:08   
   Twoje Zwierzęta: piesek vadis i 3 chomiczki si-si ,tuptusia,szyszka

gdy chcialam miec pierwszzego chomika caly czas czytalam o nich,pomagalam rodzicom , sprzatalam w pokoju . rodzice musza ochlonac z mysla o nowym mieszkancu powiec ze wyposarzenie kupisz z kieszonkowego zeby nie naciagac rodzicow na koszty nawet te 100-200zl. sama musisz byc zdecydowana czy jestes w stanie kupic klatke , jedzenie,miseczki i kolowrotek.zrob liste zeczy ktore bedziesz musiala robic gdy dostaniesz chomika i powies ja nad klatka powiedz rodzicom ze jesli niesa pewni do twojej odpowiedzialnosci niech sprawdzaja wieczorem czy wszystko jest zrobione . jednak musisz dotrzymac obietnicy i zajmowac sie pupilem CODZIENNIE

POZDRAWIAM :super:

nutella
Gryzaczek

Wysłany: 2009-04-04, 22:48   

To zależy od typu rodziców. ;/
Ja musiałam tylko namówić mame, bo tata sie zgodził. Teraz mama go uwielbia, a tata nie przepada.
Raczej nie moge nic dodać bo Magda i agat996 chyba napisały wszystko :)
I życzę powodzenia :*

Odpowiedz do tematu