Wysłany: 2006-07-01, 22:04 Użytkownicy Twoje Zwierzęta: szynszyle i pies
Obejrzałam liste wszystkich użytkowników. Połowa, zdecydowana większość już od dawna nie logowała sie. Nie wiem czy to coś da i czy jest w tym jakiś sens. Ale na innym forum w którym uczestnicze. Sa tacy użytkownicy poprostu usuwani za brak postów lub logowania. Może warto zrobic im ostrzeżenie najpierw o usunięciu konta co moze ich troszke zmotywuje do odwiedzenia forum a potem jesli nie bedzie rezultatu usunąć.
_________________ "Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty"
Szczerze mówiąc to niestety zauważyłem niepokojącą rzecz. Następuje coraz częstsza rotacja użytkowników. Jedni odchodzą drudzy przychodzą i tak w kółko. Główkuję się nad tym problem, bo tak naprawdę sęk jest w tym, że użytkownicy uciekają, bo właśnie ich jest mało. Niestety chociaż, że statystyki UU (Unikalni użytkownicy) rosną to i tak to nie odbija się na forum. Proponuję, aby rozwinąć tutaj dyskusję na ten temat.
_________________ Duże pliki nie wysyłaj na e-mail forum.
Nie oceniaj ludzi po emblemacie
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Jeśli piszesz na gg/tlen/jabber/e-mail w jednej wiadomości streść o co Ci chodzi.
Dura lex, sed lex
Wysłany: 2006-07-01, 23:18
Twoje Zwierzęta: szynszyle i pies
zastanawiam sie nad tym juz od dawien dawna.. i ciągle brak jakiegoś sensownego pomysłu. Przeciez forum juz zaczeło powoli "odżywać" coraz wiecej postów, jest o czym pisać.. hmm? bede myśleć dalej.
_________________ "Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty"
Przeciez forum juz zaczeło powoli "odżywać" coraz wiecej postów, jest o czym pisać.. hmm?
No nie wiem, ja za bardzo nie mam o czym pisać... Ale może to tylko ja jestem taka, że wolę się w ogóle nie udzielać niż walić głupa na poczekaniu, po jednym zdaniu... No i ja lubię jak dyskusja jest, ale nie taka, że wszcyc się ze sobą zgadzają, tylko kiedy są różne zdania - niestety tu żadko spotykam takie dyskusje.
Poza tym większość postów, po 10 czy ileś jest w grach więc no cóż... Nie ma co się rajcować takim ożywieniem.
Starych userów, którzy nie logują się przez, np. 3 miesiące powinno się systematycznie usuwać, darzenie ich sentymentami i obarczanie nadzieją p.t. "a może jednak coś napisze" jest bez sensu i według mnie mija się z celem. Nie liczy się liczba userów, tylko to co oni piszą, możemy mieć ich i milion, tylko co z tego jeśli będą walić posty w których więcej jest emotek niż tekstu?
Z tego co słyszałam kiedyś było tu grono nieco starszych użytkowników, starszych wiekowo. Gdzie się podziali?
Jest opcja masowej informacji na maila, czemu z niej nie skorzystać i po torchu o sobie przypomnieć?
Jeśli nadal nikt nie będzie chciał przyjść, no to cóż... Wychodzi na to, że forum straciło popularność, może czegoś mu brakuje i nie chodzi mi o działy, czy coś... Może atmosfery?
Dura lex, sed lex
Zrobiłem narazie mały wywiad środowiskowy. Zapytałem się dwóch i po nich wiem jaka jest jedna z przyczyn. Otóż osoby, które odeszły z końcem grudnia (20-27 grudnia ostatnie posty) to odeszły z powodu niemiłej atmosfery. Reszte rozgryzam, ale domyślam się, że ich forum nie wciągnęło (to są osoby 1-40 postów, a nawet czasami 50). Reszta to niewiadomo z jakich przyczyn.
Dura lex, sed lex
Odeszłam z powodu niemiłej atmosfery i tego, że moja myszka zdechła a Martuska naskoczyła na mnie z powodu że po konkursie zamilkłam, jak był następny, to poprostu nei pisałam i już.
Jestem zmęczona takim pisaniem, już nie przynosi mi radosci bycie na forum.
W dodatku nie jest miłym uczucie, kiedy wszycy skaczą sobie do gardła i czekaja na czyjś błąd.
Obecnie jestem tutaj, tylko dlatego, bo był tu temat o tolerancji, w którym z pewnych przyczyn chciałam sie wypowiedzieć.
_________________ "Każde marzenie moze stać się prawdą, jeśli starczy ci odwagi na jego zrealizowanie"
Zapraszam na http://filmyikreskowki.low.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum